Siirry suoraan sisältöön

Kauden 2017-2018 Petojahtia!

  • tehnyt

syksy alkoi tuttuun tapaan karhujahdilla, Juuasta saatiin 2 Nallea nurin, pojat ykä ja monni ei jahdissa päässeet parempia jälkiä kopeloimaan, mutta syksyllä päästiin reenaamaan sitten senkin edestä, nallea löytyi jäljeltä ja vapaasta hausta, parhaat ajot/haukut 6-7 tunnin nurkille, muutama video ja valokuvakin näköhavainnoista. Alla kuva Monnin 6 tunnin ajosta ja videon pätkä.

Myös villisikoja pyöri harvakseltaan maisemissa, kerran päästiin monnin kanssa jäljille, kohta olikin ajo päällä ja pyöri tunnin yllättävän pientä kiekkoa vaarassa, pimeys kuitenkin romutti kinkun syönti haaveet.

Lumet tuli ja vähän reenailtiin kettua pienpeto kisoja ajatellen, ettei kokonaan homma pienpetojen kanssa unohtuisi, yksi kettu ammuttiin malliksi ja pienpetokisoissa lisää, niistä löytyy näiltä sivuilta oma uutinen niin en tässä niihin kisoihin enää palaa.

Joulukuussa alkoi ilvesjahdit. Heti ensi päivänä olikin kunnon kolli juossut kylän pinnassa, Jahti alkoi aamupäivällä ja olin passissa vielä ilta pimeällä ennen kun sain koirat pois, lumi kanto oli ilveksen puolella vaikka parissa eri kohtaa pääsi passimieskin paukulle, ilves piti nahkansa, koirat ajoi kyllä pitkän päivän erittäin sitkeästi paksussa hangessa mönkien.

Joulukuun 10 aukesi sitten ketsuppipurkki poikien osalta, kierrettiin jorman kanssa iso kolli kuhnustalle piimätien kupeeseen, kourallinen passeja paikoilleen ja ykä ja monni jäljille, nyt ei ollut pitkä yöjälki kun kuului iloinen perselähtö, ajo meni suoraviivaisesti vajaa 2km ja suoraan louheen, pojat jäi haukkumaan reijälle, louhi oli iso kun mikä ja parin tunnin rassuulla ei saatu aikaan ihmeitä, ottamaton paikka ja ilves tyytyi urisemaan luolassa, kokeiltiin vielä vanhaa ketun pyynti konstia , lähdettiin koirien kanssa laulellen pois ja 2 ukkoa jäi väijyyn, kerkesin ehkä 70m kun selän takana pasahti, hyvä hapy ending pitkälle jahtipäivälle.

Seuraavana päivänä oli myös petrovaaran pojat päässeet uunin päältä ylös, ilves oli salonreuna motissa, arvuuttelin vähän lähtöä, yleensä näiltä seuduin jahdit oli päättyneet tikkausasemalle, jotain asennevammaisia tai huonojalkaisia ilveksiä varmaan täälläpäin. No lähdin kuitenkin, lunta tuprutti, jälkien päälläkin jo vajaa kymmenkunta senttiä, koirat eteni kilometrin, sitten jäivät sinne säpräämään taimikkoa reiluksi tunniksi ennen kuin jälki selvisi ja ajo alkoi, pienen kaarroksen jälkeen varaslähdön ottanut ilves kulkeutui passiin ja paukulle, hyvä kaksipäiväinen otatus.ja kaksikolle kahdestoista ilves ajoon.

Tässä omakohtaiset jahdit, juuassa ammuttiin lisäksi 4 ilvestä mutta niissä en ollut mukana niin en tiedä kertoa tarkemmin, outokummun pojat yhden kuhnustalle , kolilaiset yhden kolillle, yksi paalasmaalle haavakkojahtina miesajolla, ja yksi kannaksele Erkin Jenkille. Tuossa paalasmaan tapauksessa ilves edellispäivänä revitytti Haukan hyvin syttynyttä plotti mantaa löytöpaikalle ja myöhemmin sai passimieheltä hienoista osumaa.

Tähän kausi minun osalta päättyikin, vuoden vaihteen jälkeen ei joutanut kiireiden vuoksi koiria enää juuoksuttaa elukoiden perässä. Kiitos ja tuleviin runoiluihin !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *