Siirry suoraan sisältöön

Juuan Pienpeto klubi ry on vuonna 2005 perustettu metsästysseura. Seuran tarkoituksena on antaa jäsenilleen laajat pienpetojen pyyntimaat, edistää pienpetopyyntiä, tarjota ja edistää nuorten metsästysharrastusta. Seura tarjoaa myös todella aktiivista kilpailu ja virkistystoimintaa esim Jokavuotiset Pienpetokilpailut, vetouistelukilpailut, heitto/onki kilpailut, pilkkipäivät/pilkkikilpailut, matikkapilkin, ampumakilpailut, ajokoirien ajokokeet, saunailtoja jne. Tämä seura pyrkii aktiiviseen seuratoimintaan nykyajan lamaantunutta toimintaa vastaan!

HISTORIIKKI

Pienpetoklubin jäsenistö jahtasi keskenään pienpetoja jo vuosia aiemmin ja pyyntiporukan sisällä alkoi leikkimielisesti seuran puheenjohtaja Arsi Tanskasen ja sihteeri Olli Ovaskaisen osalta kytemään ajatus Juuan Pienpeto klubista. Vaikka seuraa ei vielä silloin perustettukaan niin epävirallisesti seura oli jo pystyssä, ja sitä hanakasti illanistujaisissa hoilotettiin.

Vähitellen seuran perustamiselle saatiin enemmän ajatusta kun keksittiin seuralle tarkoitus, eli saada pienpetojen pyynti helpommaksi. Meitä oli jo vuosia ottanut päähän kun esimerkiksi supin jäljet menevät naapuriseuran puolelle ja jahti loppuu siihen. Olisi niin hyvä kun saisimme luvat koko kunnan alueelle ja siitähän ei olisi kuin hyötyä paikallisille metsästysseuroille.

Viimein marraskuun kääntyessä lopuilleen armon vuonna 2005 seura lyötiin pystyyn, Perustajajäseninä ovat Arsi Tanskanen, Olli Ovaskainen ja Tomi Räsänen.

Seuraavaksi alettiin kyselemään seuraan jäseniä, juuri näistä tutuista innokkaista pienpetojen pyytäjistä, ja seura olikin näin jo 13 -jäseninen. (v2014 21)

Laitoimme lähes jokaiselle juukalaiselle metsästysseuralle kirjeen, jossa anoimme lupaa seuramme jäsenille metsästää pienpetoja kyseisen seuran alueella. Muutama seura sallikin vapaan pienpetojen metsästyksen maillaan ja valtaosa seuroista antoi luvan, kun joku seuran jäsen on mukana jahdissa. Kiitos tästä! Onneksi klubilaisia on useassa juukalaisessa seurassa, niin jahtimme onnistuu todella laajoilla alueilla. Toivottavasti seurat jotka vielä empivät tai laittoivat rajoituksia pienpetopyyntiin, tulevaisuudessa antavat seurallemme mahdollisuuteen toteuttaa järjestelmällisempää pienpetopyyntiä.

Seuramme perusajatuksena on siis pienpetojen metsästyksen edistäminen ja metsästysmahdollisuuksien tarjoaminen nuorille, jotka eivät pääsisi muihin seuroihin maattomuutensa tai korkeiden liittymismaksujen takia. Me haluamme, että nuorille annetaan mahdollisuus metsästää! Myös aktiivinen seuratoiminta erilaisine kisoineen, tapahtumineen ja kanssakäymisineen luovat samanhenkisille metsästäjä ja kalastaja jäsenille hyvät lähtökohdat kehittyä ja tehdä eränkäynnistä enemmän kuin harrastus, elämäntapa.


Kiitän seuroja, joilla oli ymmärrystä innokkaita pienpetopyytäjiä kohtaan. Jatketaan yhteistyötä.

Puheenjohtaja