Siirry suoraan sisältöön

Klubi Pienpeto joukkue SM kisoissa 2017

  • tehnyt

Pienpetopyynnin joukkue sm kilpailut pidettiin marrakuun puolivälissä 2017. Juuan pienpeto klubi oli mukana nyt neljättä kertaa, näissä kaksi päiväisissä mittelöissä. Matkaan lähdettiin 8 henhen porukalla ja 4 autokomppanjalla, tankit olivat sponsoroineet täyteen, Metallipalvelu Hartikainen, Juuan SM-Sähkö, Sport-kone Halonen, Offroadtarvike, ja Halonen & Tanskanen. Maittavan ruokapuolen tarjosi reissulle K-market Pielisherkku ja Juuan S-market. Panospuolen lahjoitti K-rauta Juuka.

Majoittuminen tapahtui tutussa mökissä juntusrannassa

Perjantai iltana lähdettiin maastoarvontaan kylätalolle, tämä on kisan kannalta ehkä tärkein vaihe, koska maastojen petotiheydet vaihtelevat suuresti, nyt toivottiin kovaa kettumaastoa, koska mukana oli kolme amerikankettukoiraa, yksi plotti ja luolahommiin Laineen Erkiltä lainaan saatu saksanmetsästysterrieri. Tuuria ei taaskaan ollut, kun Haukan Jouni vetäisi Ahjolan maaston, jossa oltiin tuskailtu petovähyyttä jo ensimmäisenä vuotena, silloin saaliina yksi näätä, maasto oli myös yksi kauimmaisia. Matkaa mökiltä ehkä 50-60km. Jounia kyllä kokeiltiin ohjeistaa että vedä ihan mikä muu niistä yli 20 maastosta mutta elä Ahjolaa.

Mökille palaili apea seurakunta joista muutamat lähtivät laittelemaan vielä loukkuja yön pimeyteen ja loput jäi saunan lauteille punomaan juonia, miten ahjola selätetään.

Lauantai aamuna noustiin aamuyöllä ylös ja ajelemaan kohti kaukaista aluetta, lumitilanne oli hyvä, teitä alueella aika harvassa ja maasto saloa ja suota. Jokainen autokunta ajeli alueensa ja tuloksena oli yhdet tuoreat ketunjäljet ja yhdet lumen allaolevat iltaöiset, myös yhdet näädän jäljet.

Tuoreille jäljille laitettiin Jounin Plotti manta, kettu olikin lähellä makuulla ja ajo oli pian päällä, kettu kuitenkin pääsi passilinjasta yli ja salonpuolelle. Ajoa kuitenkin kesti vain noin vartti kun se katkesi yllättäen, pääteltiin ketun menneen reikään.

Luolasto teettikin pojille ja luolakoiralle päänvaivaa puoleksi päivää, mutta kiirettä ei ollut, kun ajatettavaa ei enempiä ollut. Lopulta ketun piilo löytyikin ja ensimmäinen piste oli tosiasia.

Tällä välin Arsi laittoi iltayön jäljille amerikankettukoira Monnin, Monni seurailikin jälkeä puolitoistakilometriä autiotalon pihaan ja jäi sinne pyörimään, kettu oli siis mennyt lumisadetta valmiiksi alle

Miesten tullessa paikalle kettu oli siirtynyt koiran häiritsemänä vielä isonmman rakennuksen alle, koira merkkasikin ketun hyvin ja pienen tönkämisen jälkeen iso uroskettu eräksi ja toinen piste oli tosiasia.

Illan pimeydessä käytiin vielä katsomassa yhtä kettua jota halosen janne oli jälitellyt päivällä, myös tämä kettu oli valmiiksi luolassa mutta sen verta paha kivikko ja pieni epävarmuus onko sittenkäään alla niin jätettiin rauhaan

Sittenpä lähdettiinkin mökille saunomaan ja punomaan uusia juonia, 2 ketulla oltiin vielä taistossa mukana kun muillakaan ei mitään älyttömiä ollut.

Aamulla taas aikaisin ylös ja jälkiä katsomaan, yhtään ketunjälkeä ei löydetty omasta maastosta, päivä uhkasi mennä aivan lekkeriksi, yhdeltä mehtätieltä löydettiin näädän jäljet joka jälitettiin laajaan kivikkoon. Lehtipuhaltimet ja muut rassit käyttöön, mutta tämä veitikka jäi löytymättä monen tunnin tönkämisestä huolimatta.

Kello alkoi olla puolessa päivää ja kisa aikaa enää kolme tuntia, lumisade sakeni ja hetkessä tuli viisi senttiä lisää. Osa porukasta löi rukkaset naulaan ja lähti jo siivoilemaan mökkiä, Kallisilla oli kuitenkin joku epävarma jälki alueen laitamilla niin ajateltiin josko vielä kokeilisi, ketun jäljet kuulotti enää vaivoin, monni jäljille ja niin vain pienen avustuksen jälkeen koira löysi haisevan jäljen ja ajo oli päällä. Kettu kerkesi olla parikymmentä minuuttia ajossa kun se tuli antin passiin, ei vaikutusta vain muutama karva jäi ampumapaikalle, sitten alkoi ketulla se uskomaton tiejuoksu jonka aikana vuorottelin ykää ja monnia ajotouhuissa. Lopulta monnin ajaessa kettu tuli minunkin passiin mutta niin vain selvisi siitäkin paukutuksesta, monni jatkoi jäljessä ja lopulta 15min ennen kisa-ajan loppua sai väsytettyä ketun seisontahaukkuun.

Hiivin haukulle, kettu oli ojassa ja monni haukkui penkalla, menin viereen ja rupesin jo tähtäilemään, sillon sykäsi ja minä pamautin sitä 6m päästä selkään, ja huti. Prkl.

Ajattelin että tässä se taas meni varma kettu mutta onneksi monni sai sen vielä kiinni ja hampaissaan siihen asti kun juoksin paikalle ja nyt ammuin jo kohti. Kisan kolmas Kettu ja vain hetki ennen päätössummeria, mukavat fiilikset kaikilla. vaikka tiedettiin ettei näillä riitä kärkeen, mutta kaikkemme tehtiin, tyhjästä on paha nyhjäistä, sano opas Anttonenkin ja irvisti iloisesti.

Olli Kallinen,Sami Korkalainen,Arsi Tanskanen,Kimmo Tanskanen, Janne Halonen,Antti Kallinen,Jouni Haukka, Tomi Räsänen.

Kiitos yhteistyökumppaneille ja sponsoreille ja järjestäjille! Tulevina vuosina uudelleen!

Kilpailijat saivat 52 kettua, 25 näätää ja 4 minkkiä. Onnittelut voittajille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *