Siirry suoraan sisältöön

HIRVILUOTITESTISSÄ SPEER DEEP CURL

  • tehnyt

Speer Deep Curl 180 grain11.66 grammaa cal 308 http://www.speer-bullets.com/products/rifle/hunting/deepcurl.aspx

Testit tehtiin n 40m matkalta, kahdella erilaisella lähdöillä 745m/s ja 780m/s. paremmin käyvällä hitaammalla ammuttiin myös 180 metrin matkalta aukeamistesti.

Luoti kesti hyvin vastuksena ollutta vettä, luodin kestävyys testissä huonoin tulos oli 780m/s vauhdeilla ammutut kuulat vesipönttöihin joiden joka välissä 3kpl 6mm koivu vesivaneria. jäämäpaino huonoimmalla 10,40g (11,66). Luoti säilytti muotonsa, sakarat painuneina ja tuplaten halkaisijansa, mutta yhdessäkään lyijy ei ollut eronnut takistaan, tämä on tärkeää ajatellen luuosumia hirvessä.

Loput testit tehtiin pelkkiin vesipönttöihin ja vauhtia pudotettiin 35 m/s (745m/s) vieläkin laajemman sienen toivossa, tämä toi myös toivottua tulosta sienten koot parhaillaan lähes 20 milliin joka on aika kaunista 7,82mm alkuperäis luodille. Deep Curl on myös toiminut yli 800 m/s vauhdeissa muilla käyttäjillä 85-92% jäämäpainoilla. Hyvää luodissa on myös loistava ballistiikka normaaleihin hirviluoteihin verrattuna, säilyttäen hyvin ratansa ja vauhtinsa, ehkä parasta on vielä tällä hetkellä hinta joka on vain 38 centtiä per luoti.

Alla hirven sisältä kaivettuja. jotka on ammuttu viistossa kulmassa. lihahävikki kohtuu pientä. jäämäpainot samaa luokkaa kuin vesipönttö testissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *